Sunday, May 30, 2010

Kasut Crocs tiruan hina nama ALLAH

“Kasut crocs yang menjadi trend di Malaysia kini kerana ianya mudah dipakai dan selesa. Di mana-mana orang menjual kasut crocs ni, di pasaraya, di pasar malam malah di tepi-tepi jalan. Ada jer canopy segera dipasang untuk menjual kasut crocs.

Kalau dah di pasar malam tu terang-teranglah ia adalah kasut crocs tiruan. Berhati-hati membeli kasut crocs tiruan ini kerana saya mendapat email berkenaan lambang crocs tiruan ini yang ada iras-iras kalimah Allah. Mungkin orang kata saya ni terlalu sensitif, takpelah bab-bab agama ni kita memang perlu sensitif terutama ianya akan dijadikan alas kaki.

Kalau entri di isuhangat semalam berkaitan kucing ada kalimah Allah, oklah. Ini benda ciptaan manusia yang kemungkinan disengajakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja untuk menghina kesucian Islam

Ini adalah logo crocs yang ori..Ini pula logo crocs yang dimaksudkan

kasut crocs

Sebarkan kepada rakan-rakan .

http://epondok.wordpress.com/2010/05/27/kasut-crocs-tiruan-hina-nama-allah/

2 comments:

Reid said...

Tak payah imiginasi tinggi sangat, mana ada orang tulis kalimah Allah, alif dan lam bercantum? dan atas ha ada sabdu? rujuk balik tulisan jawi

nur said...

Jazakallah atas respon teguran. :) Tidak salah berhati2 dan sensitif dalam soal agama. Trpulanglah pada masing2. Kalau yakin tiada unsur2 menghina teruskanlah membeli. Jika was2 tgglkn dan beli kasut lain. :)